Φακοί επαφής

Σας απελευθερώνουν από το άγχος για το πως φαίνονται τα μάτια σας... μικρά αν έχετε μυωπία, μεγαλά αν έχετε πρεσβυωπία ή υπερμετρωπία.

Σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σπορ και τις δραστηριότητες σας. Προσοχή όμως μην κολυμπάτε με τους φακούς επαφής. Αν δεν γίνεται διαφορετικά, θα πρέπει να φορέσετε γυαλιά κολύμβησης ή να χρησιμοποιήσετε φακούς ημερήσιας αντικατάστασης, τους οποίους πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως μόλις βγείτε από το νερό.

Οι φακοί επαφής μεγαλώνουν το οπτικό πεδίο, σε σχέση με τα γυαλιά.

Το 90% όσων φορούν φακούς επαφής προτιμά μαλακούς φακούς.Υπάρχουν φακοί που αλλάζουν κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε 15 μέρες και τέλος οι φακοί που αλλάζουν κάθε μέρα. Οι φακοί "συχνής αντικατάστασης" προστατεύουν περισσότερο από τις μολύνσεις. Οι ''ημερήσιοι φακοί'' δεν χρειάζονται διάλυμα και συντήρηση. Για όσους ταλαιπωρούνται συχνά από επιπεφυκίτιδα οι "ημερήσιοι φακοί" είναι σαφώς η σωστή επιλογή.

Στις διαθλαστικές ανωμαλίες, όπως μυωπία και υπερμετρωπία προτιμούνται οι ''μαλακοί φακοί'' επαφής, για καλύτερη οξυγόνωση του κερατοειδούς. Ενώ είναι σωστή επιλογή για όσους έχουν ξηροφθαλμία, υψηλό αστιγματισμό ή παθήσεις του κερατοειδούς οι ''ημίσκληροι φακοί'' επαφής.

...και χρωματιστοί φακοί επαφής... γιατί έτσι σας αρέσει.

Θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας; Υπάρχουν χρωματιστοί φακοί "ετήσιας", "μηνιαίας" και "ημερήσιας" αντικατάστασης.

Ναι είναι ασφαλείς! Οι χρωστικές ουσίες στους φακούς επαφής δεν είναι στην επιφάνεια τους  και δεν επηρεάζουν τον κερατοειδή.

ΠΡΟΣΟΧΗ

*Πλένετε καλά τα χέρια σας πριν βάλετε, αλλά και πριν βγάλετε τους φακούς επαφής.

*Πρώτα βάλτε τους φακούς και μετά βάψτε τα μάτια σας. Για να ξεβαφτείτε βγάλτε πρώτα τους φακούς. Στα κομμωτήρια κλείστε τα μάτια όταν σας βάζουν λακ.